flo-karr-nCj0zBLIaAk-unsplash
flo-karr-nCj0zBLIaAk-unsplash

Sykkelundersøkelsen 2022

Sykkelundersøkelsen 2022 undersøker opplevelsene til personer som sykler i den eller de kommunene de sykler mest. Rangeringen er gjort sammen med Syklistenes Landsforening, som har kåret Norges sykkelby annenhvert år siden 2008. Årets brukerundersøkelse bygger på den samme som syklistforeningen har gjort i tidligere år, men i år med en analysemetode som Lysio Research har utviklet for nettopp denne typen brukerundersøkelser. 

sykkelundersøkelsen

Gjennomføring

Svarene ble samlet inn ved hjelp av en selvrekruttert anonym spørreundersøkelse på vegne av Syklistenes Landsforening som også distribuerte undersøkelsen til potensielle respondenter og kommuner. Totalt var det 7934 personer som besvarte spørreundersøkelsen, og man kunne svare for flere kommuner om man ønsket det.

På bakgrunn av svarene har vi rangert 57 norske kommuner basert på hvordan respondentene opplever sykkelforutsetningene i kommunene. 

rangering sykkelundersøkelsen

Topp 3

I år var det Stavanger som kom ut på topp. På andreplass finner vi Kristiansand og på tredjeplass Grimstad. Bildet til venstre viser topp 10, og du kan se hele rangeringen her

Vil du vite mer om resultatene?

Alle rapportene, samt mer informasjon om undersøkelsen, finner du på nettsidene til Syklistenes Landsforening.

Vi er svært takknemlige for at Syklistenes Landsforening valgte å samarbeide med oss for å gjennomføre en så intressant undersøkelse!

 

5F4A7244 liten

Therese Bosrup

Prosjektleder

Kontakt
Samtykke(Påkrevd)

Lignende innlegg

ricardo-rocha-nj1bqRzClq8-unsplash
Metoder
26 september 2022

Hva gjør et analysebyrå?

Hva gjør et analysebyrå? Et analysebyrå gjennomfører undersøkelser ved hjelp av spørreskjemaer, in...
rangering sykkelundersøkelsen